VELIKONOČNÍ BOCHNÍK neboli MAZANEC

Vítáme vás v jarním vydání našeho zpravodajského Bochníku. Pokud jste se právě probudili ze zimního spánku, pohodlně se usaďte a ochutnejte naše velikonoční speciality.  Připravili jsme pro vás velikonoční sérii vosích hnízd nebo třeba Jidášovo ucho.

Těm z vás, kteří k nám zajdou pro velikonočního beránka, doporučujeme vzít si větší tašku.

Letošní „jehněčí“ se nám opravdu povedlo.

A až se v pondělí vrátí chlapci z pomlázky, určitě jim přijde k chuti: čerstvý, máslem namazaný….

 

VOSÍ HNÍZDA

 

Tahle velká tradice je malým hříchem: piškot s rumovým překvapením uvnitř. Klidně ale hřešme, protože (slovy klasika) „alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství“.  Ve Velikonoční sérii se opět můžete těšit na vosí hnízda ve tvaru zajíčků a kuřátek. A vše je vyrobené jak jinak než ručně - a z těch nejlepších surovin.

 

 

JIDÁŠOVO UCHO

 

No a když už jsme u těch tradic, tak jsme pro Vás upekli i Jidáše. Tedy ne celého, jen jeho ucho.

Houbaři se možná zaradovali, ale v tomto případě se nejedná o houbu (rostoucí na stromě, na kterém se oběsil Jidáš). Jde samozřejmě o tradiční pečivo slazené medem a zatočené do tvaru ucha.

 

 

 

VELIKONOČNÍ BERÁNEK

 

 

Tři králové odešli už dávno pryč, u nás jsou teď pečený vařený tři beránci. První, náš favorit, beránek špaldový; druhý je klasika z třeného těsta, no a třetí (ten černej vzadu)… to je beránek biskupský. Pokud se nemůžete rozhodnout, vezměte je všechny tři, však oni se u vás doma neztratí.

Anebo možná, že se ztratí… a to rychleji než čekáte.:)

 

 

 

MAZANEC

 

 

Ať už jste čeledín nebo host, u nás dostanete vždy mazanec s rozinkami a posypaný výbornými praženými mandlemi. Můžete si u nás vybrat buď jeden velký pro celou rodinu, nebo několik malých pro každého zvlášť (jako tomu bývalo dříve). Specialitou je u nás mazanec vícezrnný, který rozhodně stojí za ochutnání a koledníkům udělá obzvláštní radost.