ÚLKY


Milovníci včelích úlků by si bez nich nemohli Vánoce ani představit, my už si bez nich neumíme představit ani jaro.

Proč?

Protože jsou skvělé!

Díky objevení formiček s jarními motivy před dvěma lety padlo rozhodnutí, že budeme toto oblíbené cukroví péct i na jaře.
A tak jsme natěšeni začali s výrobou. Jarní úlky jsou ale náročnější, než jsme čekali, chce to velkou trpělivost. I když zvířátkům se občas lámou ouška a zobáčky, my jsme si zuby na přípravě nevylámali, i přestože výroba jednoho takového úlku trvá někdy i 5 minut. Úlky v Merhautově pekařství jsou zadělávány z kvalitních surovin a recept patří do rodinné sbírky receptů Merhautových už po několik generací. Náplň v úlcích dochucujeme nejen rumem, ale přidáváme i vaječný likér.
Úlky jsou sice pracnější, ale velmi oblíbené, a tak nám držte pěsti, abychom jich letos zvládli vyrobit ještě více než v loňském roce...